Terras

Klinkers, tegels en hout zijn lange tijd de meest gebruikte materialen geweest om een terras mee af te werken. De laatste jaren wordt er echter steeds vaker gekozen voor beton. Geen onterechte keuze want beton biedt heel wat voordelen die de traditionele terrasafwerkingen niet altijd hebben.

VOORDELEN
Naadloze afwerking
Het grootste voordeel van een terras in beton is het naadloos karakter. Hierdoor kan er geen onkruid groeien in de voegen of vuil ophopen.

Perfect op maat
Aangezien een betonterras gegoten wordt, kan je hem meteen op maat laten maken. Hoogtes worden perfect afgepast en ook de afloop voor water vormt geen enkel probleem. Wens je de look van tegels dan kan je namaakvoegen laten slijpen op elke gewenst formaat. Zo kan je het doen lijken alsof je terras gemaakt is van een strakke tegel die meer dan 100x100 cm groot is.

Ruime keuze afwerkingsmogelijkheden
Door een slijtlaag met kleurstof toe te voegen op de afwerkingslaag kan je het terras elke gewenste kleur geven. Wat wij ook aanbieden zijn patronen. Ook wel printbeton genoemd. Van houten plankenmotief tot leisteenmotief. De kleurvastheid blijft gewaarborgd door het toepassen van onze nabehandelingsproducten.

NADELEN
Een terras in beton heeft niet meteen specifieke nadelen ten opzichte van andere materialen. Het vergt een minimum aan onderhoud en kan net zoals bij andere materialen slijtage vertonen na verloop van jaren. De voornaamste boosdoener is vaak een onprofessionele plaatsing.

Naast dat dit geldt voor terrassen is dit natuurlijk ook van toepassing op: opritten, tuinpaden, entrees, onder veranda's en priëlen.
Zie terrasvoorbeelden.